Over ons

De missie van Rijschool Mercator

Mensen opleiden tot veilige, sociale

en milieuvriendelijke weggebruikers

Meer dan 40 jaar ervaring

Rijschool Mercator is een begrip in de rijschoolwereld. 
Al sedert meer dan 40 jaren leren we je rijden met zowat alles waarvoor je een rijbewijs nodig hebt. 

En we doen dat goed, getuige ons stijgende succes!

Jeroen Smeesters
Directeur Rijschool Mercator

Waarom zijn we zo succesvol?

We houden er als rijschool een gezonde visie op na. We willen van onze leerlingen immers veilige, sociale en milieuvriendelijke weggebruikers maken, zoals onze missie ook stelt. Daarom gaan we een aantal engagementen aan wanneer je je bij ons inschrijft. We engageren ons bijvoorbeeld om van jou - op de kortst mogelijke tijd - een goed chauffeur te maken!

Hoe doen we het?

Rijschool Mercator baseert haar opleidingen op de zogenaamde GDE-Matrix. Die definieert niet enkel hoe technisch met een voertuig wordt gereden. De GDE-Matrix staat ook voor een doorgedreven verkeersinzicht, risico-inschatting én de juiste verkeersattitude van de leerling-bestuurder. Ook ontwikkelden we voor onze opleidingen een modulaire indeling, gebaseerd op leerdoelen voor de rijopleiding. Dit maakt dat onze rijlessen veel intensiever zijn dan in andere rijscholen, waar er soms alleen op het afleggen van kilometers wordt gefixeerd. Wij tellen geen kilometers, wél leermomenten!

Drivenology(™), een unieke coachingmethode

Daarnaast hebben we een bijzondere leermethode, drivenology(™). Deze coachende methode plaatst onze leerlingen centraal in het leerproces. Onze methode uit zich in heel veel inbreng van onze leerlingen én een permanente zelfevaluatie.

Dit alles maakt de lessen bij rijschool Mercator boeiend en uitdagend. En dat maakt van jou een bestuurder zoals onze missie voorschrijft: veilig, sociaal én met milieuvriendelijke rijtechnieken!

Overtuigd? Schrijf u nu in.

We begeleiden je stap voor stap

 

 

 

 

 

Waarom leren rijden bij Rijschool Mercator?

 • Leer rijden met topmateriaal

  Onze voertuigen zijn altijd heel recent, zowel onze bromfietsen, motorfietsen en auto's, als de vrachtwagens en autobussen. We werken uitsluitend met gereputeerde topmerken. 

 • Drivenology, een unieke lesmethode

  Onze lesmethode die we Drivenology noemen, is uniek en vooruitstrevend.

 • Coaching via de GDE Matrix

  Dit staat voor permanente zelfevaluatie waar jouw feedback centraal staat.

 • Een oefenterrein van bijna 2 hectare staat voor je klaar

  Voor elke voertuigcategorie staat ons oefenterrein ter beschikking, om de eerste stappen in te oefenen, om te leren manœuvreren, enz..

Page category: 
About us